Forår i bigården

Endelig er det blevet forår. Her først i april er mange forårsblomster i fuld flor og bierne henter pollen ind til deres laver. Nogle af de vigtigste pollen leverandører er helt klart vores forskellige piletræer. De er henv hun eller han og de smukke gæslinger er alene på han piletræerne. De kan lyse helt op i landskabet når de står rundt omkring, og står man ved siden af sådan en pilebusk blomstrende med smukke gæslinger kan man høre en summen af bier,- det er forår!

Følfoden blomster her sidst i marts. Den vokser vildt hvor jorden er kalkholdig og senere efter blomstringen kommer dens blade frem, som har navngivet den,- bladene ligner en følfod…. Frem for alt er den er meget besøgt forårsbebuder og bierne henter en masse vigtig pollen. Senere kommer hestehov med deres lilla blomsterknolde. Den er en invasiv art som vist kun findes her på Sydsjælland, hvor dens store blade kvæler alt under dem. Men det er en super biplante men den blomstre.

Gennem vinteren har jeg fået smeltet voks i ca 2500 birammer så lagret er fyldt inden sæsonen starter. Der går rigtig meget tid med gøre klar, men der er heller ikke tid midt på sommeren til at ordne fx rammer. Så er det med at gøre det hyggeligt og tage 100-150 nogle aftener.

Ude i bierne er det lige nu vigtigt at holde øje med om de har foder nok. Der er enkelte familier som har manglet og hvor en pakke foderdej gør underværker. Uden den vil de ikke klare foråret. Alle bifamilier får renset deres bunde ved at de forsigtigt løftes og bunden tømmes for døde bier, som fjernes i en sæk. Der er også enkelte døde familier som tages med hjem, og tavlerne sendes til smeltning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *