Månedens arbejde – december 2020

Dette år har været meget forskelligt end de forrige, dels har corona skygget for mange aktiviteterne, dels har det også været meget mildt vejr, selv her midt i december.

Det varme vejr gør at bierne veksler mellem at gå i klynge eller flyve lidt. Det bedste ville helt klart være en let frost, som sikrer, at bierne sidder stille på tavlerne uden at begynde at yngle før tid. Hvis dronningen begynder at yngle for tidligt, vil bierne forsøge at holde varmen omkring den spæde yngel. Skulle der så komme en længere periode med koldt vejr, vil bierne ikke flytte rundt efter foderet, men i stedet sidde tæt omkring deres yngel. Der ved kan familien sulte ihjel trods det, at der forsat er fodertavler i stadet. Ved at lægge en hånd oven på det tynde plastiklåg kan man mærke om der er varme. Hvis man kan det, kan bierne nogen gange hjælpes med en pakke foder lige over dem, som de så henter ned.

Gennem året har jeg deltaget på en række forskellige webinar, hvor nogle har handlet om ny produkter, hvor honning indgår i. Det har bl.a. gjort at jeg har startet et samarbejde op med @majkaliu.dk , som tryller med chokolader. Det er der allerede kommet en række produkter frem ved, og vi har sammen mange spændende tanker for vores samarbejde. Senest har Majken lavet de lækreste honningkaramel

l

Desuden er der kommet gang i min facebook side, hvor jeg har lagt opskrifter og meget andet ud. Jeg skal bl.a. i gang med at lave honninghjerte af en dej der blev lavet for et stykke tid siden.

Jeg har desuden fået flere salgssteder primært i Faxe Ladeplads men også Dalby og Karise. I mit lille salgsstade her ved vejen er der nu kommet julelys i.

Rigtig glædelig jul

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *