Månedens arbejde Oktober 2020

Endelig oktober og efterårsferie. Nu er står arbejdet på oprydning og hjemtagning af foderkasser, spande og tomme magasiner ude i bigårdene. Jeg har i år valgt en tidlig oxalsyre behandling, idet flere har meldt om mange mider med virusramte bifamilier. Oxal syren blandes med sukker og varmt vand (se DBF www.varroa.dk ) og jeg drypper med ca 3,5 ml mellem hver tavlegade med bier. Tidligere har jeg efter myresyre behandlingen blot behandlet ved juletid. I år nåede jeg ikke ud med myresyren og derfor har jeg valgt denne løsning med 2 oxalsyre henv oktober og senere i december. Jeg har ikke set varroa mider i år, men lært af tidligere erfaringer skal dette ikke forlede een til at tro på at alt er, som det skal være…. Midetrykket behøver i dag ikke at være særligt stort for at virus bryder ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *